Elke 2 of 3 jaar een nieuwe Ford rijden? Dan is Ford Options dé oplossing voor u! 

Ford Options werkt heel eenvoudig. Bij aankoop van uw auto stelt Ford de toekomstige gegarandeerde minimumwaarde over twee of drie jaar vast (de TGMW). Deze gegarandeerde waarde lost u tijdens de looptijd niet af. U betaalt alleen het verschil tussen de aanschafprijs en de TGMW, in maandelijkse termijnen plus een vast laag rentepercentage. Bovendien kunt u uw Ford Options contract altijd tussentijds geheel of gedeeltelijk inlossen tegen lage kosten.

Met Ford Options lost u dus alleen af wat u ‘verbruikt’. En met een eventuele aanbetaling en uw kilometrage (20.000 km of 30.000 km per jaar) beïnvloedt u zelf uw maandbedrag. Dat maakt Options zo voordelig.

Aan het eind heeft u de keus uit drie opties. Volop keuzevrijheid dus.

Uitleg van de drie financieringsvormen

Naast de scherpe rentetarieven bij een financiering kunt u bij Ford Sutherland gebruik maken van drie verschillende financieringsvormen: Flex Finance, Huurkoop en Ford Options.

Optie 1: Uw Ford inruilen voor een nieuwe

Een van de aantrekkelijkste mogelijkheden van Options is, dat u uw twee jaar oude Ford weer kunt inruilen voor een nieuwe. Als u inruilt, is de kans groot dat de inruilprijs hoger is dan het nog openstaande bedrag. In dat geval krijgt u deze zogenaamde overwaarde uitbetaald. Als u wilt, kunt u daarmee een aanbetaling doen op uw volgende Ford. Wanneer de inruilprijs lager is dan de Toekomstig Gegarandeerde Minimum Waarde (TGMW) loopt u geen risico. Ford garandeert namelijk de minimumwaarde van de auto.

Optie 2: Uw Ford teruggeven

Een tweede mogelijkheid van Options is dat u de auto aan het einde van de overeenkomst teruggeeft. Het prettige van Options is dat u daarbij nooit in financiële problemen komt. De waarde van de auto is namelijk gegarandeerd gelijk aan het nog onbetaalde deel van de auto. Als de waarde onverhoopt – door marktomstandigheden – minder is dan de TGMW, dan neemt Ford het verlies voor haar rekening. Met andere woorden: als u dat wilt, levert u de auto gewoon in.

Optie 3: Uw Ford houden

Options is een flexibele formule. Als u uw Ford wilt houden, dan kan dat. In dat geval hoeft u alleen nog maar de slottermijn te betalen aan Ford. U kunt dit bedrag in één keer overmaken, maar u kunt het ook in maandelijkse betalingen voldoen. De keuze is aan u.

Flex Finance

Flex Finance indien u kortere tijd geld nodig hebt om een gebruikte auto te financieren, want u kunt tussentijds kosteloos aflossen, geheel of gedeeltelijk. Daarna is de auto volledig uw eigendom.

Hoe werkt het?

U leent een bedrag en betaalt dit bedrag plus rente in maandtermijnen terug. De hoogte van het maandbedrag kunt u van te voren zelf bepalen ( 2%, 2,5% of 3% van de kredietsom), en staat vervolgens voor de rest van de looptijd vast. Dit maandelijkse bedrag bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. De rente is variabel. Hoeveel u per maand aflost, hangt af van de rente op dat moment. Bij een lagere rente lost u automatisch meer af, bij een hogere rente minder. Aflossen kan daardoor korter of langer duren, maar het maandbedrag blijft altijd gelijk.

Huurkoop

Huurkoop is misschien wel de populairste en meest klassieke manier om een nieuwe of gebruikte auto te financieren. De kracht van huurkoop (ook wel ‘gespreide betaling’ genoemd) is dat u precies weet waar u aan toe bent.

Hoe werkt het?

U leent het aankoopbedrag of een deel daarvan. Dat betaalt u vervolgens, vermeerderd met rente, in vaste maandelijkse termijnen terug in een vooraf overeengekomen looptijd. De vaste maandbedragen stemt u zelf gemakkelijk af op uw budget door voor een kortere of langere looptijd te kiezen. U heeft de keuze uit een looptijd van zes tot zestig maanden. De rente blijft gedurende de hele looptijd gelijk en een gratis overlijdensrisicodekking is inbegrepen.