Maak nu online een werkplaats afspraak

Ford APK keuring | Een voordelige all-in prijs

Wil je je Ford APK laten keuren? De Algemene Periodieke Keuring is een wettelijke verplichte keuring waarbij jouw auto wordt gecheckt op veiligheid, milieu en registratie.

Ford APK bij Sutherland

Een APK keuring kan eenvoudig bij een Sutherland-vestiging bij jou in de buurt. Je kunt hierbij zelf je voorkeur voor datum en plaats (Leeuwarden, Heerenveen, Drachten en Sneek) aangeven.

Strengere eisen APK

De APK keuring is strenger geworden. Vanaf 20 mei 2018 wordt je auto tijdens de APK op nog meer punten gecontroleerd dan voorheen. Dit heeft als reden dat auto’s van steeds meer elektronica zijn voorzien. De werking hiervan wordt voortaan ook gecontroleerd. Zo wordt je auto extra gecheckt op punten als het antiblokkeersysteem (ABS), airbag- en gordelspansysteem, elektronica van het remsysteem en elektrische stuurbekrachtiging. Ook wordt er strenger op verlichting gelet en op eventuele LPG-, CNG- of LNG-gaslekkages. De APK-keurmeesters van Ford Sutherland kennen de ins en outs van deze nieuwe regels en zorgen dat jouw auto tijdens de APK keuring feilloos wordt gecontroleerd.

Een APK nodig voor je Ford? 6 redenen om dit bij Ford Sutherland te doen:

  • Sutherland is de Ford dealer van Friesland.
  • Goedkoop: wij zijn de kenner van jouw Ford daarom kunnen wij de keuring snel en efficiënt uitvoeren.
  • Is er onverhoopt een reparatie nodig? Dan ontvang je van ons altijd een prijsopgave vooraf. Bij ons geen nare verrassingen achteraf.
  • Ford Sutherland beschikt over de modernste apparatuur en zeer ervaren en goed opgeleide monteurs. De aangescherpte APK-regels kennen voor ons geen geheimen.
  • Wij zijn RDW-erkend en BOVAG-lid. Dit biedt jou de zekerheid van kwaliteit.
  • Een auto nodig om op je werk te komen? Reserveer vervangend vervoer en wij zorgen dat er een vervangende Ford voor je klaarstaat.

PLAN DIRECT EEN WERKPLAATSAFSPRAAK VOOR DE APK VAN JE AUTO

Veelgestelde vragen over APK

  • Wat is de APK en wat houdt dat in?
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is wettelijk verplicht en moet eenmaal per jaar op je auto uitgevoerd worden. Voor nieuwe auto’s geldt een uitzondering. Afhankelijk van het bouwjaar en type brandstof hoeven deze pas vanaf 3 of 4 jaar gekeurd te worden.
  • Wat wordt er gecontroleerd tijdens de APK?Tijdens de APK controleert onze keurmeester je auto op de punten die zorgen dat je zo veilig mogelijk en milieuvriendelijk kunt rijden, zoals bijvoorbeeld de wielen (bandenprofiel) en de remmen.

Let op: Rijden zonder APK is verboden. Je vindt de APK vervaldatum op je keuringsrapport of ga naar de site van de RDW.

Meer weten over APK voor alle merken? Neem contact op met één van onze vestigingen.

Maak nu online een werkplaats afspraak

Ontdek onze diensten

Verken alle diensten die wij aanbieden om aan al je behoeften te voldoen. Blader door de carrousel hieronder en ontdek hoe wij je nog meer kunnen ondersteunen.

Sutherland Heerenveen
0513 62 34 15

Sutherland Leeuwarden
058 20 29 011

Sutherland Drachten
0512 88 10 10

Sutherland Sneek
0515 20 90 08