Maak nu online een werkplaats afspraak

Banden en wielen vervangen

Is het tijd om je winterbanden te verruilen voor zomerbanden? Kom dan langs bij Sutherland in Leeuwarden, Heerenveen, Drachten of Sneek.

Tijd voor zomerbanden: snel en eenvoudig geregeld

Als de temperatuur boven de 7°C rijkt, is het tijd voor zomerbanden. Het is verstandig om je zomerbanden dan te laten monteren met het oog op veiligheid, kostenbesparing en comfort. Wij doen dit graag voor jou en jouw Ford, of het nou een personenauto of een bedrijfswagen is. Onze medewerkers staan voor je klaar, zodat je weer veilig en vertrouwd de weg op kan.

 

Zomerbanden voor veiligheid bij hogere temperaturen

Zodra de temperatuur boven de 7 graden Celsius komt, is het tijd voor zomerbanden. Dit zijn de voordelen van zomerbanden:

  • Zomerbanden zijn hebben uitstekende grip bij temperaturen boven de 7°C. Ze behouden hun elasticiteit bij hogere temperaturen, wat resulteert in een betere grip op droge en natte wegen tijdens de zomermaanden.
  • Zomerbanden hebben een speciaal rubbermengsel dat ontworpen is om de remafstand te verkorten, vooral op droge wegen.
  • Zomerbanden hebben over het algemeen een lagere rolweerstand dan winterbanden, wat resulteert in een betere brandstofefficiëntie.
  • De rubbercompound en het profielontwerp van zomerbanden zijn geoptimaliseerd voor grip en stabiliteit, vooral in bochten op droge wegen. Dit verbetert de algehele rijervaring.
  • Omdat zomerbanden specifiek zijn ontworpen voor gebruik bij warmere temperaturen, slijten ze over het algemeen minder snel dan winterbanden wanneer ze worden gebruikt onder de juiste omstandigheden.

Inspectie van zomerbanden

Het regelmatig inspecteren van je zomerbanden is van cruciaal belang voor veilig rijden. Zorg ervoor dat je maandelijks de bandenspanning controleert en dat deze overeenkomt met de aanbevolen waarden in de handleiding of op de sticker in de deur of tankdop. Daarnaast is het van belang om het loopvlak op te controleren op slijtage en om te kijken of er geen beschadigingen aan de zijkanten van de banden zijn.

De beste zomerband

Het kiezen van de juiste zomerband voor jouw Ford heeft directe invloed op de prestaties, veiligheid en jouw rijcomfort. Raadpleeg het handboek van de auto voor de specificaties van de banden die door de fabrikant worden aanbevolen. Op de zijkant van een band vind je een reeks getallen en letters, ook wel de bandencode genoemd. Bijvoorbeeld: 205/55 R16 91V. De eerste cijfers (205) geven de breedte van de band in millimeters aan, gevolgd door de verhouding tussen hoogte en breedte (55), ‘R’ voor radiaalconstructie, de velgdiameter in inches (16), en de draagkracht en snelheidscodering (91V). Het begrijpen van deze codes is essentieel om de juiste maat te selecteren.

De omstandigheden waarin je het meest rijdt, spelen een rol bij het kiezen van de juiste band voor optimaal comfort in de auto. Als je voornamelijk in stedelijke gebieden rijdt, kan een band met goede grip en een laag geluidsniveau van belang zijn. Voor lange afstanden of sportief rijden is slijtvastheid en precisie in bochten belangrijk. Europese banden worden geleverd met een label waarop de brandstofefficiëntie, grip op nat wegdek en geluidsniveau worden vermeld. Dit label kan je helpen bij het vergelijken van verschillende zomerbanden en het maken van een weloverwogen keuze.

 

Laat je banden wisselen

Bij Sutherland is het mogelijk om alleen je banden te wisselen, of de hele set inclusief velgente wisselen. Daarnaast hebben wij een bandenopslag waar je gratis gebruik van kunt maken.Zorg ervoor dat je Ford klaar is voor de zomer door je zomerbanden op tijd te laten monteren.

 

Maak nu online een werkplaats afspraak

Ontdek onze diensten

Verken alle diensten die wij aanbieden om aan al je behoeften te voldoen. Blader door de carrousel hieronder en ontdek hoe wij je nog meer kunnen ondersteunen.

Sutherland Heerenveen
0513 62 34 15

Sutherland Leeuwarden
058 20 29 011

Sutherland Drachten
0512 88 10 10

Sutherland Sneek
0515 20 90 08