Maak nu online een werkplaats afspraak

Airco check voor jouw Ford

Met de airco check zorg je ervoor dat je het hoofd koel houdt in de zomer. Steeds meer personenauto’s en bedrijfswagens zijn voorzien van een aircosysteem. Een airco is comfortabel en zorgt ervoor dat je ontspannen kunt autorijden. Daarnaast levert de airco een wezenlijke bijdrage aan de veiligheid doordat het concentratievermogen van de bestuurder bij een aangename temperatuur optimaal blijft. Zomers houdt de airco je auto lekker koel en in de winter voorkomt het dat de ruiten beslaan.

Wanneer is mijn airco toe aan een airco check?

Anders dan veel mensen denken is het aircosysteem niet onderhoudsvrij. Zelfs een goedwerkend aircosysteem verliest 8% tot 10% koudemiddel per jaar. Na enkele jaren merkt je dat de koelcapaciteit van de airco minder wordt. Koudemiddel zorgt naast de koeling ook voor smering van het aircosysteem.

Hoe vaak moet de airco gereinigd en gevuld worden?

Elke auto met airco heeft airco-onderhoud nodig. Eens per 4 jaar moet de airco in je auto worden gevuld. Daarnaast is het ook handig om de airco elk jaar te laten reinigen.

Hoe merk je dat de airco niet meer goed werkt?

Minder koude lucht uit het ventilatierooster óf een muffe lucht in je auto? Dan werkt de airco waarschijnlijk niet goed meer.

Airco reparaties

Soms zijn problemen met je airco niet te verhelpen met reinigen of vullen. Dan kan het zijn dat er in het systeem een onderdeel kapot is, bijvoorbeeld de condensor of ventilator. Het advies is om regelmatig je airco te controlen door middel van een reinigings of onderhoudsbeurt. Om het aircosysteem optimaal werkend te houden is regelmatige controle in een professionele werkplaats noodzakelijk.

4 handige Airco tips

Met deze tips kan je de airco in topconditie houden en energie besparen:

  1. Zet je ramen en deuren eerst open. Dit kost minder energie van de auto.
  2. Zet de airco op tijd uit. Wanneer je bijna op je bestemming bent, voorkomt dit condens op de ramen.
  3. De airco eens per week 10 minuten aanzetten. Dit voorkomt uitdroging.
  4. Doe een airco check bij Sutherland.

Maak nu online een werkplaats afspraak

Ontdek onze diensten

Verken alle diensten die wij aanbieden om aan al je behoeften te voldoen. Blader door de carrousel hieronder en ontdek hoe wij je nog meer kunnen ondersteunen.

Sutherland Heerenveen
0513 62 34 15

Sutherland Leeuwarden
058 20 29 011

Sutherland Drachten
0512 88 10 10

Sutherland Sneek
0515 20 90 08

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw