Maak nu online een werkplaats afspraak

Ford Motorcraft distributieriem

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van je Ford auto. De riem is continu in beweging en daardoor onderhevig aan slijtage. Door de distributieriem tijdig te vervangen, voorkom je hoge kosten. Ford Sutherland voorziet je graag van advies.

Bespaar geld door de distributieriem op tijd te vervangen

De distributieriem verbindt de krukas met de nokkenas. Deze getande riem zorgt ervoor dat de kleppen in de cilinderkop op het juiste moment openen en sluiten. Dit is essentieel voor een optimale ontbranding in de motor.

Wanneer de distributieriem vervangen moet worden, kun je terugvinden in het onderhoudsboekje van je Ford. Dit verschilt namelijk per model. In de meeste gevallen moet de distributieriem vervangen worden tussen de 120.000 en de 240.000 kilometer.

Het is erg belangrijk om de riem tijdig te vervangen. Na het vastgestelde aantal kilometers van de levensduur van de distributieriem neemt de kwaliteit snel af. Hierdoor wordt de kans op knappen van de riem erg groot waardoor de zuigers de kleppen gaan raken. Als dit gebeurt loopt de motor ernstige schade op en moet in het ergste geval gereviseerd worden. Dit brengt enorme kosten met zich mee. Het tijdig vervangen van de distributieriem is daarom erg belangrijk en bespaart je een hoop geld.

Wat kost het om een distributieriem te vervangen?

Heb je een Ford en wil je weten wat het kost om een distributieriem te vervangen? Bereken online wat de verwachte kosten zijn voor het vervangen van de distributieriem van je Ford.

Voor alle Ford-modellen kunnen wij de distributieriem vervangen

Het vervangen van de distributieriem bij Ford Sutherland is voor elk model Ford mogelijk.

Geen Ford? Geen probleem!

Onze monteurs zijn opgeleid om onderhoud aan alle merken uit te voeren. Ook het vervangen van een distributieriem van een vreemd merk is mogelijk. Uiteraard met garantie op arbeid en onderdelen.

Blijf niet achter met onderhoud en neem het risico van een gebroken distributieriem niet. Maak vandaag nog een online werkplaatsafspraak bij Ford Sutherland om de distributieriem van je auto te laten controleren of te laten vervangen.

Ons team staat volledig tot je beschikking om al jouw vragen te beantwoorden en ervoor te zorgen dat je auto in topconditie blijft.

Maak nu online een werkplaats afspraak

Ontdek onze diensten

Verken alle diensten die wij aanbieden om aan al je behoeften te voldoen. Blader door de carrousel hieronder en ontdek hoe wij je nog meer kunnen ondersteunen.

Sutherland Heerenveen
0513 62 34 15

Sutherland Leeuwarden
058 20 29 011

Sutherland Drachten
0512 88 10 10

Sutherland Sneek
0515 20 90 08

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw