Banden en Wielen

Sutherland monteert ook winterbandensets! Lees hieronder alle ins en outs van winterbanden en welke bandenset het best bij u past. Informeer naar de mogelijkheden bij uw Sutherland garage in de buurt.

Sutherland monteert voor de rest kwalitatieve A-merk banden tegen scherpe en concurrerende prijzen.

Maak afspraak voor bandenwissel

Wat is een goede band voor u?

De banden van tegenwoordig worden getoetst aan de hand van drie prestatiecriteria. Onder deze drie criteria hangen labels. Deze bandenlabels geven een waarde (klasse) aan het betreffende criteria:

Grip op nat wegdek

7 klassen van A (de kortste remweg) t/m G (de langste remweg). De grip van een band op nat wegdek kan verschillen door onder andere het voertuigtype, de weersomstandigheden en het profiel. Goede grip is belangrijk als het gaat om veiligheid. De remweg van een band met klasse A zal in de praktijk circa 18 meter (30%) korter zijn dan een band met klasse F, als er maximaal wordt geremd.

Brandstof-efficientie

7 klassen van G (het minst zuinig) t/m A (het zuinigst). Het brandstofverbruik van een voertuig is afhankelijk van factoren als het motortype, de snelheid, het soort wegdek, de weersomstandigheden etc. De rolweerstand van banden is verantwoordelijk voor circa 20% van het brandstofverbruik. Minder brandstofverbruik betekent lagere brandstofkosten en minder uitstoot van CO2. Het verschil tussen klasse A en klasse G kan voor personenauto’s (C1) oplopen tot 7,5% en voor bedrijfsvoertuigbanden (C3) tot 15%.

Extern afrolgeluid(Rolgeluidemissie)

3 klassen van extern rolgeluidsniveau.
Met het extern afrolgeluid bedoelen we het verkeerslawaai dat de band veroorzaakt. Behalve het geluidsniveau in decibel (dB), geeft het pictogram ook nog het geluidsniveau 1, 2 of 3 aan: Niveau 1 – lager dan de huidige maximale toegestane waarde maar nog boven de toekomstige Europese norm; Niveau 2 – tussen de toekomstige limiet en minder dan 3 dB eronder; Niveau 3 – meer dan 3 dB onder de toekomstige limiet.

Van deze auto is de kilometertellerhistorie bekend bij de Nationale Auto Pas.

De vermelde kilometerstand in deze advertentie is logisch verklaarbaar.

Let op het juiste kenteken van de auto en de vermelde kilometerstand!

Van deze auto is bij dit autobedrijf een afschrift op te vragen van de autopas. Vraag er naar als u meer van de auto wilt weten!

De Stichting Nationale Auto Pas is niet aansprakelijk voor schade die het gevolg is van door het autobedrijf of derden ingevoerde of ingevoerde onjuiste gegevens.

© Stichting Nationale Auto Pas, 2005