Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe auto?

Nieuwe auto kopen

Sommige mensen weten precies welke auto met welke specificaties ze willen hebben. Maar voor andere mensen is het kopen van een nieuwe, of tweedehandse, auto een spannende aangelegenheid. Waar moet je eigenlijk op letten? Wij delen een aantal praktische tips voor het kopen van een auto.

Met zoveel keuzes op de markt en verschillende factoren om te overwegen, is een impulsieve beslissing snel gemaakt. Om ervoor te zorgen dat je de juiste auto voor jouw wensen en budget kiest, zijn er enkele belangrijke zaken waarop je moet letten bij het kopen van een nieuwe auto.

Stel je budget en wensen vast

Voordat je start met de zoektocht naar een nieuwe of andere auto, is het handig en belangrijk om je budget vast te stellen. Denk hierbij niet alleen aan de aanschafprijs van de auto, maar ook aan de kosten van verzekering, belastingen, brandstof en onderhoud. Door hier van tevoren goed over na te denken en te bepalen wat je hiervoor maximaal wilt en kunt uitgeven, voorkom je de verleiding om een auto te kopen die buiten je budget ligt.

Bij het kiezen van een auto is het ook goed om van tevoren na te denken over jouw wensen en welke auto past bij jouw levensstijl. Heb je bijvoorbeeld een gezin en heb je een ruime gezinsauto nodig? Of ben je op zoek naar iets compacts voor stadsverkeer? Welke brandstof heeft jouw voorkeur? Welke specificaties vind jij belangrijk, denk aan airco, cruise control, USB-aansluiting voor je telefoon, bluetooth voor handsfree bellen et cetera. Het is belangrijk om een auto te kiezen die past bij jouw specifieke situatie, wensen en gebruikspatronen.

Nieuwe auto versus occasion kopen

Wil je een nieuwe auto kopen of ga je voor een occasion? Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Nieuwe auto’s hebben doorgaans de nieuwste technologieën en garanties, maar ze zijn ook duurder in aanschaf. Aan de andere kant zijn occasions een betaalbaarder alternatief, maar ze kunnen mogelijk verborgen gebreken hebben. Bij Ford Sutherland selecteren we de occasions met zorg, waardoor we betrouwbare kwaliteit kunnen bieden. Uiteraard kunnen we een inspectie uitvoeren en ook een rijklaar-beurt hoort bij de mogelijkheden.

Betrouwbaarheid en veiligheid

Betrouwbaarheid en veiligheid is van het grootste belang bij het kiezen van een nieuwe auto. Controleer de veiligheidsbeoordelingen van verschillende modellen en zoek naar auto’s met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, zoals automatisch noodremmen, rijstrookassistentie en dodehoekwaarschuwingssystemen. Ook hierbij kunnen onze adviseurs helpen.

Kosten voor brandstof en onderhoud

Met de stijgende brandstofprijzen is brandstofefficiëntie een belangrijke overweging bij het kopen van een nieuwe auto. Kies voor een auto met een goede kilometerstand per liter brandstof om brandstofkosten te besparen en je ecologische voetafdruk te verkleinen. Of ga voor een elektrische auto als dat past bij jouw wensen en gebruik, dat scheelt een heleboel uitlaatgassen.

Het is verstandig om rekening te houden met de verwachte onderhoudskosten van de auto op lange termijn. Sommige auto’s hebben hogere onderhoudskosten dan andere vanwege de complexiteit van de onderdelen. Het is verstandig om onderzoek te doen naar de gemiddelde onderhoudskosten van verschillende modellen voordat je een beslissing neemt. Voor advies hierover kun je uiteraard terecht bij onze collega’s van verkoop.

Maak altijd een proefrit

Of je nu een occasion gaat kopen of een gloednieuw model hebt uitgekozen: maak altijd een proefrit. Dit stelt je in staat om het rijgedrag, het comfort en de algehele prestaties van de auto te ervaren. Let tijdens de proefrit op eventuele ongewone geluiden, trillingen of prestatieproblemen die kunnen wijzen op verborgen problemen. Maar kijk en ervaar ook de functionaliteiten van de auto, het comfort, het rijgeluid en alle andere zaken die je belangrijk vindt.

Garantie

Controleer de garantievoorwaarden van de auto voordat je tot aankoop overgaat. Een uitgebreide garantie kan je gemoedsrust bieden en je beschermen tegen onverwachte reparatiekosten in de toekomst. Zorg ervoor dat je de garantievoorwaarden volledig begrijpt en weet wat wel en niet gedekt is. Bij Sutherland hanteren we natuurlijk de wettelijke garanties en per auto bekijken we de BOVAG-garantie en fabrieksgarantie.

Op onze website vind je het volledige aanbod van onze auto’s, zowel nieuw als occasions. Zie je een leuke wagen? Maak dan heel eenvoudig online een afspraak voor een proefrit.

Heb je niet gevonden wat je zocht? Neem dan contact met ons op

Sutherland Heerenveen
0513 62 34 15

Sutherland Leeuwarden
058 20 29 011

Sutherland Drachten
0512 88 10 10

Sutherland Sneek
0515 20 90 08

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw