Ford APK keuring | Een voordelige all-in prijs van slechts €29

U wilt uw Ford APK laten keuren? De Algemene Periodieke Keuring, is een wettelijk verplichte keuring waarbij uw auto wordt gecheckt op veiligheid, milieu en registratie. 

Ford APK bij Sutherland

Een APK keuring kan eenvoudig bij een Sutherland-vestiging bij u in de buurt. U kunt hierbij zelf uw voorkeur voor datum en plaats (Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Gorredijk en Sneek) aangeven. Enkele modellen van Ford waarvoor u de APK en een grote beurt kunt aanvragen zijn de Ford Mondeo, Ford Fiesta, Ford Galaxy, Ford C-MAX, Ford S-MAX en de Ford Focus. Dit kan al tegen een voordelige all-in prijs van slechts €29. Deze prijs is inclusief afmeldkosten en milieumeting.

Strengere eisen APK

De APK keuring is strenger geworden. Vanaf 20 mei 2018 wordt uw auto tijdens de APK op nog meer punten gecontroleerd dan voorheen. Dit heeft als reden dat auto’s van steeds meer elektronica zijn voorzien. De werking hiervan wordt voortaan ook gecontroleerd. Zo wordt uw auto extra gecheckt op punten als het antiblokkeersysteem (ABS), airbag- en gordelspansysteem, elektronica van het remsysteem en elektrische stuurbekrachtiging. Ook wordt er strenger op verlichting gelet en op eventuele LPG-, CNG- of LNG-gaslekkages. De APK-keurmeesters van Ford Sutherland kennen de ins en outs van deze nieuwe regels en zorgen dat uw auto tijdens de APK keuring feilloos wordt gecontroleerd.

Een APK nodig voor uw Ford? 5 redenen om dit bij Ford Sutherland te doen:

 1. Sutherland is de Ford dealer van Friesland.
 2. Goedkoop: wij keuren uw auto voor slechts € 29. Meer niet.
 3. Is er onverhoopt een reparatie nodig? Dan ontvangt u van ons altijd een prijsopgave vooraf. Bij ons geen nare verrassingen achteraf.
 4. Ford Sutherland beschikt over de modernste apparatuur en zeer ervaren en goed opgeleide monteurs. De aangescherpte APK-regels kennen voor ons geen geheimen.
 5. Wij zijn RDW-erkend en BOVAG-lid. Dit biedt u de zekerheid van kwaliteit.
 6. Een auto nodig om op uw werk te komen? Reserveer vervangend vervoer en wij zorgen dat er een vervangende Ford voor u klaarstaat.

PLAN DIRECT EEN WERKPLAATSAFSPRAAK VOOR DE APK VAN UW AUTO

Veelgestelde vragen over APK

 1. Wat is de APK en wat houdt dat in?
  De Algemene Periodieke Keuring (APK) is wettelijk verplicht en moet 1 keer per jaar op uw auto uitgevoerd worden. Voor nieuwe auto’s geldt een uitzondering. Afhankelijk van het bouwjaar en type brandstof hoeven deze pas vanaf 3 of 4 jaar gekeurd te worden.
 2. Wat wordt er gecontroleerd tijdens de APK?
  Tijdens de APK controleert onze keurmeester uw auto op de punten die zorgen dat u zo veilig mogelijk en milieuvriendelijk kunt rijden. Zoals de wielen (bandenprofiel), de remmen,

Let op

Rijden zonder APK is verboden. U vindt de APK vervaldatum op uw keuringsrapport of ga naar de site van de RDW.

Meer weten over APK voor alle merken? Neem contact op met één van onze vestigingen.