Aircocheck

Steeds meer personenauto’s en bedrijfswagens zijn voorzien van een aircosysteem. Een airco is comfortabel en zorgt er voor dat u ontspannen kunt autorijden. Daarnaast levert de airco een wezenlijke bijdrage aan de veiligheid doordat het concentratievermogen van de bestuurder bij een aangename temperatuur optimaal blijft. Zomers houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter voorkomt het dat de ruiten beslagen. Het is verstandig de airco in alle jaargetijden te gebruiken, dit voorkomt dat door stilstand nare luchtjes ontstaan. Het advies is om regelmatig uw airco te controlen door middel van een reinigings of onderhoudsbeurt.

 

Plan airco check in

Wanneer is mijn airco toe aan een onderhoudsbeurt? 

Anders dan veel mensen denken is het aircosysteem niet onderhoudsvrij. Zelfs een goedwerkend aircosysteem verliest 8% tot 10% koudemiddel per jaar. Na enkele jaren merkt u dat de koelcapaciteit van de airco minder wordt. Koudemiddel zorgt naast de koeling ook voor smering van het aircosysteem. Wanneer de vullingschraag van het koudemiddel onder een bepaald niveau daalt, dan kan er aanzienlijke schade ontstaan. Het “hart”, de compressor, wordt dan onvoldoende gesmeerd, raakt oververhit en gaat kapot. Reparatiekosten: € 800,00 of meer! Daarom is het dus belangrijk om uw airco bij te vullen. 

Om uw aircosysteem optimaal werkend te houden is regelmatige controle in een professionele werkplaats noodzakelijk. Vakgarage heeft een speciaal controle- en onderhoudsprogramma voor aircosystemen ontwikkeld.

 

Van deze auto is de kilometertellerhistorie bekend bij de Nationale Auto Pas.

De vermelde kilometerstand in deze advertentie is logisch verklaarbaar.

Let op het juiste kenteken van de auto en de vermelde kilometerstand!

Van deze auto is bij dit autobedrijf een afschrift op te vragen van de autopas. Vraag er naar als u meer van de auto wilt weten!

De Stichting Nationale Auto Pas is niet aansprakelijk voor schade die het gevolg is van door het autobedrijf of derden ingevoerde of ingevoerde onjuiste gegevens.

© Stichting Nationale Auto Pas, 2005