Airco check voor uw Ford

Met de airco check zorg je ervoor dat je het hoofd koel houdt in de zomer. Steeds meer personenauto’s en bedrijfswagens zijn voorzien van een aircosysteem. Een airco is comfortabel en zorgt er voor dat u ontspannen kunt autorijden. Daarnaast levert de airco een wezenlijke bijdrage aan de veiligheid doordat het concentratievermogen van de bestuurder bij een aangename temperatuur optimaal blijft. Zomers houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter voorkomt het dat de ruiten beslagen.

Wanneer is mijn airco toe aan een airco check?

Anders dan veel mensen denken is het aircosysteem niet onderhoudsvrij. Zelfs een goedwerkend aircosysteem verliest 8% tot 10% koudemiddel per jaar. Na enkele jaren merkt u dat de koelcapaciteit van de airco minder wordt. Koudemiddel zorgt naast de koeling ook voor smering van het aircosysteem.

Hoe vaak moet de airco gereinigd en gevuld worden?!

Elke auto met airco heeft airco-onderhoud nodig. Eens per 4 jaar moet de airco in jouw auto worden gevuld. Daarnaast is het ook handig om de airco elk jaar te laten reinigen.

Ford Monteur doet een airco check

Hoe merk je dat jouw airco niet meer goed werkt?

Minder koude lucht uit het ventilatierooster óf een muffe lucht in je auto? Dan werkt je airco waarschijnlijk niet goed meer.

Airco reparaties

Soms zijn problemen met je airco niet te verhelpen met reinigen of vullen. Dan kan het zijn dat er in je systeem een onderdeel kapot is, bijvoorbeeld de condensor of ventilator. Het advies is om regelmatig uw airco te controlen door middel van een reinigings of onderhoudsbeurt. Om uw aircosysteem optimaal werkend te houden is regelmatige controle in een professionele werkplaats noodzakelijk.

4 handige Airco tips

Met deze tips kan u de airco in topconditie houden en energie besparen:

1. Zet uw ramen en deuren eerst open. Dit kost minder energie van de auto.
2. Zet de airco op tijd uit. Wanneer u bijna op uw bestemming bent voorkomt dit condens op uw ramen.
3. De airco eens per week 10 minuten aanzetten. Dit voorkomt uitdroging.
4. Doe een airco check bij Sutherland.