Maak nu online een werkplaats afspraak

Voordelige APK keuring voor jouw Ford

De APK, kort voor Algemene Periodieke Keuring, is een wettelijk verplichte keuring waarbij je auto wordt gecheckt op veiligheid, milieu en registratie. Elk jaar of elke 2 jaar valt er een brief bij jou op de mat waarin staat dat het tijd is voor de APK. Tijdens een APK wordt je auto gecontroleerd op tal van keuringseisen, zoals carrosserie, remmen, schokdempers en uitlaatgassen.

Ford APK laten keuren bij Sutherland? Geen probleem!

Heb je een oproep ontvangen voor een APK? Maak dan direct, gemakkelijk en snel online een werkplaatsafspraak bij een Sutherland vestiging bij jou in de buurt. Je kunt hierbij zelf je voorkeur voor datum en plaats (LeeuwardenDrachtenHeerenveen of Sneek) aangeven. Je kunt bij ons terecht voor een Ford APK keuring voor een voordelige all-in prijs van slechts €39! Deze prijs is inclusief afmeldkosten en milieumeting.

Erkende APK

Niet iedere monteur mag een APK uitvoeren. Bij Ford Sutherland hebben wij speciaal gediplomeerde APK-keurmeesters in huis die RDW-erkend zijn en jarenlange ervaring met APK keuringen hebben.

Strengere APK keuringseisen

De APK keuring is strenger geworden. Vanaf 20 mei 2018 wordt je auto tijdens de APK op nog meer keuringseisen gecontroleerd dan voorheen. Dit heeft als reden dat auto’s van steeds meer elektronica zijn voorzien. De werking hiervan wordt voortaan ook gecontroleerd. Zo wordt je auto extra gecheckt op punten als:

 • antiblokkeersysteem (ABS)
 • airbag- en gordelspansysteem
 • elektronica van het remsysteem
 • elektrische stuurbekrachtiging
 • verlichting
 • eventuele LPG-, CNG- of LNG-gaslekkages

De APK-keurmeesters van Ford Sutherland kennen de ins en outs van deze nieuwe regels en zorgen dat jouw auto tijdens de APK keuring feilloos wordt gecontroleerd op al deze keuringseisen.

Je FORD APK laten keuren in Friesland? 5 redenen om dit bij Ford Sutherland te doen:

 1. Goedkoop: de APK keuring van je auto kost bij ons slechts €39. Meer niet.
 2. Is er onverhoopt een reparatie nodig? Dan ontvang je van ons altijd een prijsopgave vooraf. Bij ons geen nare verrassingen achteraf.
 3. Ford Sutherland beschikt over de modernste apparatuur en zeer ervaren en goed opgeleide monteurs. De aangescherpte APK keuringseisen kennen voor ons geen geheimen.
 4. Wij zijn RDW-erkend en BOVAG-lid. Dit biedt jou de zekerheid van kwaliteit.
 5. Een auto nodig om op je werk te komen? Reserveer vervangend vervoer en wij zorgen dat er een vervangende Ford voor je klaarstaat.

Veelgestelde vragen over Ford APK

 1. Wat is de APK keuring?
  De Algemene Periodieke Keuring (APK) is wettelijk verplicht. Je auto wordt tijdens de keuring gecheckt op veiligheid, milieu en registratie. De APK is in het leven geroepen om de verkeersveiligheid in Nederland te bevorderen en het milieu te beschermen.
 2. Wanneer is de APK keuring?
  De APK keuring moet 1 keer per jaar op je auto uitgevoerd worden. Voor nieuwe auto’s geldt een uitzondering. Afhankelijk van het bouwjaar en type brandstof hoeven deze pas vanaf 3 of 4 jaar gekeurd te worden. Zodra je auto bijna voor de keuring moet, krijg je een brief.
 3. Wat wordt er gecontroleerd tijdens de APK?
  Tijdens de APK controleren onze keurmeesters je auto op alle punten die zorgen dat je zo veilig mogelijk en milieuvriendelijk kunt rijden.
 4. Wat kost de APK keuring?
  Bij Ford Sutherland kost APK keuring slechts €39 all-in. Mocht er een reparatie nodig zijn, dan krijg je van ons altijd een prijsopgave vooraf.

Let op!

Rijden zonder APK keuring of met een verlopen APK keuring, is verboden. Je vindt de APK vervaldatum op uw keuringsrapport of ga naar de site van de RDW.

Meer weten over APK voor alle merken? Neem contact op met één van onze vestigingen.

Maak nu online een werkplaats afspraak

Ontdek onze diensten

Verken alle diensten die wij aanbieden om aan al je behoeften te voldoen. Blader door de carrousel hieronder en ontdek hoe wij je nog meer kunnen ondersteunen.

Sutherland Heerenveen
0513 62 34 15

Sutherland Leeuwarden
058 20 29 011

Sutherland Drachten
0512 88 10 10

Sutherland Sneek
0515 20 90 08

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw