Maak nu online een werkplaats afspraak

Elektrische Ford auto's

Sutherland is jouw partner in de zoektocht naar een elektrische auto. Om die belofte waar te maken, verwijzen we je graag naar ons brede keuzeaanbod aan nieuwe- en occasion elektrische auto’s. Daarin tref je meerdere aantrekkelijke modellen die aan jouw persoonlijke gebruikerswensen zullen voldoen. Zoek je een kleine elektrische auto? Of een elektrische auto met veel ruimte voor een kind op de achterbank? Wat de zoekvraag ook is; Ford Sutherland heeft de beste elektrische auto voor jou altijd leverbaar.

Subsidie op een elektrische auto

Elektrisch rijden wint aan populariteit. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een elektrisch model aan te schaffen. De prijzen zijn verder gaan dalen, waardoor elektrisch rijden nu voor meer Nederlanders tot de mogelijkheden behoort. Mensen kunnen bovendien aanspraak maken op een tegemoetkoming in de kosten voor een nieuw of occasion model. De overheid probeert op deze manier Nederlanders over de streep te trekken om duurzaam de weg op te gaan.

De subsidie op een nieuwe elektrische auto bedroeg in 2021 nog €4.000 euro, maar is inmiddels aan het afbouwen. Voor 2022 gold een tegemoetkoming van €3.350 euro.  In 2023 (en daarna) zit er minder geld in de subsidiepot. Daartegenover staat wel dat elektrische auto’s betaalbaarder worden en dat er meer modellen met elektromotor op de markt verschijnen.

Ga je liever voor een tweedehands elektrische auto? Dan profiteer je in elk geval de komende jaren nog van een gelijkblijvend subsidiebedrag ter hoogte van €2.000 euro. Sutherland heeft vele elektrische occasions op voorraad, waarvoor deze subsidieregeling uiteraard ook opgaat.

Elektrische auto: lage bijtelling en geen wegenbelasting

Voor een volledig elektrische auto betaal je de komende jaren geen wegenbelasting. Dat heeft natuurlijk te maken met de duurzaamheidsfactor. Elektrische voertuigen stoten geen co2-gassen uit en zijn daardoor milieuvriendelijk. De aanschaf van een elektrische auto scheelt je daarom maandelijks flink in de portemonnee. Ook de bijtelling op een elektrische auto werkt nog steeds in jouw voordeel. Die is lager dan de 22% voor auto’s met brandstofmotor, al wordt dit percentage de komende jaren meer gelijkgetrokken.

Oplaadpunten voor een elektrische auto

De verdere toename van elektrische auto’s zien we ook terug in de inrichting van ons landelijk wegennet. Het opladen van een elektrische auto kan op steeds meer plekken langs de weg. En het eind is nog niet in zicht. Sinds januari 2022 zijn er meer dan 81.000 oplaadpunten voor elektrische auto’s. Het groeiend aantal stroomvoorzieningen in ons land werkt eveneens als een stimulans voor het kopen van een elektrische auto. 

Elektrische auto kopen? Ook met een lease van Ford zit u goed!

Onze elektrische auto’s raken bij steeds meer mensen in trek. Dat komt omdat ieder model een indrukwekkende uitstraling heeft en ongekende prestaties levert tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Nog voordeliger rondrijden in een elektrische auto doe je natuurlijk met een private lease van Ford. Je betaalt een scherp maandbedrag en wij regelen dat je comfortabel en snel de weg op kunt.

Ben je benieuwd naar al onze elektrische Ford-modellen? Bekijk dan hier welke Ford wagens op dit moment leverbaar zijn. Nieuwsgierig naar de elektrische uitvoeringen van andere merken? Vraag ernaar bij de Ford Sutherland-vestiging in jouw omgeving of bel met onze verkoopspecialisten.

Wat kost een elektrische auto?

Een elektrische auto kost meestal meer dan een auto met brandstofmotor. Ten opzichte van de voorgaande jaren zijn de gemiddelde prijzen nu wel aan het dalen. De verwachting is dat elektrische auto’s binnen een aantal jaren – rond of na 2025 – onder de prijzen van benzine- en dieselauto’s gaan duiken. Dat komt door lagere kosten voor accu’s en de stijgende vraag naar elektrische auto’s.

Wat kost het opladen van elektrische auto?

De kosten voor het opladen van een elektrische auto hangen af van waar en hoe het voertuig aan de stroom wordt gekoppeld. Meestal is thuis laden de goedkoopste optie. Je kunt kiezen voor een eigen laadpaal aan huis (voor snelladen) of je koppelt de elektrische auto via een stekker in een stopcontact. In beide gevallen betaal je alleen de afgesproken kilowattuurprijs aan je energieleverancier. Onderweg kun je kiezen voor een snellaadstation of uit de vele openbare laadpunten. Het grote verschil is dat snelladen per kWh duurder is dan openbaar laden. In de praktijk gebruiken automobilisten snelladers met name in geval van nood.

Wat kost een elektrische auto per km?

Een berekening maken voor wat een elektrische auto per km kost is een lastige opgave. Er zijn veel factoren van invloed op het bepalen van deze prijs, zoals het autotype, het rijgedrag van de bestuurder, weersinvloeden en meer.

Hoelang duurt het opladen van een elektrische auto?

Een elektrische auto opladen aan een snellader duurt natuurlijk korter dan bij een gewoon, openbaar laadstation. Tussen de 20 en 40 minuten laad je de accu voor 80% vol via een snellaadpunt. Openbare laadpalen hebben gemiddeld 4 uren nodig om volledig gevuld te raken. En dan nog is het afhankelijk van het type elektrische auto waarin je rondrijdt. Thuisladen gebeurt meestal in de avonden en nachten of tussentijds op het werk via een reguliere oplaadpaal. De accu laadt zichzelf in deze situatie vaak tussen de 5 en 10 uren vol.

Hoelang gaat een elektrische auto mee?

Een elektrische auto gaat gemiddeld tussen de tien en twintig jaar mee. De levensduur hangt sterk af van de accucapaciteit. Bij 250.000 kilometer op de teller blijkt uit onderzoek een verlies van 10% van zijn kracht. Voor nieuwere modellen geldt pas na 500.000 kilometer een vermindering van 20%.

Welke elektrische auto heeft de grootste actieradius?

De Tesla Roadster spant de kroon als het gaat om de elektrische auto met de grootste actieradius (960 km op één volle accu). Consumenten moeten hiervoor wel diep in de buidel tasten, want dit modeltype is pas verkrijgbaar vanaf €215.000 euro. De Ford Mustang Mach-E met grote accu heeft eveneens een grote actieradius (610 km op één volle accu) en kost aanzienlijk minder.

Welke elektrische auto kan een caravan of aanhangwagen trekken?

Lang niet alle elektrische auto’s hebben een trekhaak en kunnen dus geen caravan of aanhangwagen trekken. De Ford Mustang Mach-E is ook niet standaard leverbaar met trekhaak, maar heeft die optie wel. Daarom neem je met dit model tegen een meerprijs ook je caravan of aanhangwagen mee.  

Maak nu online een werkplaats afspraak

Ontdek onze diensten

Verken alle diensten die wij aanbieden om aan al je behoeften te voldoen. Blader door de carrousel hieronder en ontdek hoe wij je nog meer kunnen ondersteunen.

Sutherland Heerenveen
0513 62 34 15

Sutherland Leeuwarden
058 20 29 011

Sutherland Drachten
0512 88 10 10

Sutherland Sneek
0515 20 90 08

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw