Ford Net Operational Lease

Door een leasedeal aan te gaan voorkomt u dat u diep in de buidel moet tasten voor een nieuwe of occasion bedrijfswagen. Een comfortabele bus of auto inclusief de laatste technologische innovaties ligt bij Sutherland voor iedere ondernemer daarmee binnen handbereik. U houdt zoveel mogelijk financiële middelen op uw rekening voor andere bestedingen, terwijl u intussen tevreden kunt rondrijden in een Ford bedrijfswagen.

Met de mogelijkheid van Ford net operational lease behoudt u een zekere mate van zelfstandigheid en vrijheid. Tegelijkertijd zal de bedrijfswagen – mits anders afgesproken – geen bedrijfseigendom gaan worden. Na het aflopen van de leaseovereenkomst keert de bus of auto dus terug naar uw Ford dealer.

WAT IS NET OPERATIONAL LEASE?

Bij het leasen van een bestelbus of bedrijfsauto denk je al gauw aan twee opties: financial lease of full operational lease. Toch lijken ondernemers vaak de derde leaseoptie te vergeten, die voor u misschien nóg aantrekkelijker klinkt dan de twee bekendste. De net operational lease beweegt zich precies tussen de financial lease en de full operational lease in. Er wordt wel eens gezegd dat het beste van twee werelden samenkomt bij net operational lease. Onze leasemaatschappij blijft van begin tot einde eigenaar van de geleasede bedrijfswagen. Maar het is mogelijk om aan het eind van de leaseperiode de bedrijfswagen alsnog over te kopen. De aanschafprijs is vaak erg aantrekkelijk en wordt vóór het ingaan van het leasecontract vastgesteld.

VERSCHIL FULL OPERATIONAL LEASE EN NET OPERATIONAL LEASE

Full operational lease is een volledige leasevorm, zoals de naam al doet vermoeden. Deze lease wordt ook wel gezien als de all inclusive vorm, waarbij onze leasemaatschappij vooraf alle belangrijke zaken voor u regelt. Over zaken als het kiezen van een goede autoverzekering, de kosten voor reparatie en onderhoud én het regelen van vervangend vervoer hoeft u zich niet druk te maken.

Maar als Forddealer kunnen we ons ook goed voorstellen dat u soms liever de touwtjes in eigen handen houdt. Met een net operational lease behoudt u die zelfstandigheid en vrijheid. Het verschil is dat u als ondernemer zelf instaat voor de kosten van reparatie en onderhoud, wegenbelasting en de verzekering.

HOE LAAT EEN NET OPERATIONAL LEASE ZICH BEREKENEN?

Dat een net operational lease goedkoper is dan een full operational lease, zal u niet verbazen. Als ondernemer kiest u er bewust voor om zelf te bepalen welke autoverzekering volstaat en wanneer u onderhoud aan de Ford bedrijfswagen laat plegen. Met andere woorden: onze leasemaatschappij treedt meer naar de achtergrond en maakt minder kosten om door te berekenen in de leaseprijs. Een net operational lease is te berekenen op basis van een aantal componenten:

 • De duur van de leaseovereenkomst. Hoe lang u de bedrijfsauto wenst te leasen, heeft uiteraard invloed op de hoogte van de leaseovereenkomst.
 • Het aantal te rijden kilometers per jaar. Het gaat hier om een inschatting op basis van voorgaande jaren of een ruwe schatting op basis van verwachtingen. Hoe meer kilometers je maakt, hoe meer u zult betalen voor de leasewagen.
 • Aanschafwaarde van de auto. Hoe duurder de bedrijfswagen, des te hoger zal ook het maandelijkse leasebedrag worden.
 • Houderschapsbelasting. Hoewel u zelf de wegenbelasting regelt, bent u niet de rechtmatige eigenaar van de bus of auto. Onze leasemaatschappij krijgt de rekening gepresenteerd en draagt verantwoordelijkheid voor de afhandeling van de wegenbelasting. Dat wordt natuurlijk ook doorberekend in het maandelijkse leasetarief.

Bent u benieuwd naar onze scherpe net operational leasedeals? Neem vrijblijvend contact met ons op: onze bedrijfswagenspecialisten berekenen graag uw maandelijkse leasetarief.

BEKIJK OOK ONZE ANDERE FINANCIERINGEN

Naast Net Operational Lease kunt u bij ons nu ook kiezen voor de aantrekkelijke Financial Lease of de Full Operational Lease.

Ford Financial Lease

De on balance financieringsoplossing voor zakelijke gebruikers. Altijd een vast maandbedrag met een vaste lage rente.

 • Aanbetaling
 • Maandtermijnen
 • Slottermijn
 • Teruggave aan Ford Lease

Ford Full Operational Lease

Het meest complete off balance product van Ford Lease. Alle kosten overzichtelijk in één vast maandbedrag.

 • Aanbetaling
 • Maandtermijnen
 • Teruggave aan Ford Lease
 • Slottermijn