Ford Financial Lease

Aan de aanschaf van een Ford bedrijfswagen hangt altijd een prijskaart. Bij Sutherland snappen we dat dit voor u als ondernemer vaak om serieuze bedragen gaat. Vaak houdt u deze geldsom nog liever even vast op uw bedrijfsrekening. Voor investeringen in de nabije toekomst misschien, als financiële buffer of voor het inspelen op onvoorziene risico’s. Hoe dan ook: met de mogelijkheid van Ford financial lease belemmert het rijden in een nieuwe auto uw bedrijfsvoering niet.

Sterker nog: het is zelfs een investering in het bedrijf. Na het tekenen van de leaseovereenkomst bent u meteen de ‘economische eigenaar’. Dit houdt in dat u de nieuwe bedrijfsauto op de balans mag plaatsen. Hij telt vanaf nu mee als onderpand voor financiering.

Via Ford Credit – onze financiële kredietverstrekker – is een financial lease voor uw nieuwe bedrijfswagen zo afgesloten. In samenspraak met u bepalen we wat de maandlasten gaan worden. In het op te stellen leasecontract komen de gemaakte afspraken overzichtelijk op een rij. Om tot dit akkoord te komen, berekenen we het maandbedrag aan de hand van drie factoren:

 1. De duur van de overeenkomst
  Bij Sutherland sluiten we een financial lease zakelijk af voor een looptijd van minimaal 12 tot maximaal 60 maanden. Hoe langer de duur, des te lager worden uw maandlasten. Als ondernemer kan het dus gunstig zijn om de koopsom over een langere periode te spreiden. De keerzijde is dat de maandelijkse betalingsverplichting voor langere tijd blijft gelden, want pas na de laatste termijn is de financial lease op uw bedrijfswagen volledig afgerond. In geval van wanbetaling en het niet nakomen van afspraken, behoudt Sutherland – voor de duur van de overeenkomst – het juridische recht om de bedrijfswagen alsnog terug te vorderen. Nadat aan alle maandelijkse betalingen is voldaan, is uw bedrijf naast economische eigenaar ook de juridische eigenaar van het vervoersmiddel.
 2. De hoogte van de (mogelijke) aanbetaling
  Financial lease inzetten voor een nieuwe auto voor de zaak is een uitkomst voor ondernemers die niet zitten te wachten op hoge uitgaven en die tóch een nieuwe bedrijfswagen nodig hebben. Om uw maandelijkse lasten verder te minimaliseren, biedt Ford Sutherland de mogelijkheid om vooraf een aanbetaling te doen. Afhankelijk van de hoogte van dit bedrag sluiten we een financial leaseovereenkomst af, die hoe dan ook voordelen oplevert. U zou ervoor kunnen kiezen om sneller af te lossen, maar u kunt er ook voor kiezen om voor vijftig maanden lang een klein maandbedrag te betalen. Het doen van een aanbetaling is bij Sutherland overigens niet verplicht.
 1. De prijs van uw Ford bedrijfswagen
  Bij het kiezen voor financial lease zal het u niet verbazen dat de hoogte van de maandlasten ook samenhangt met de prijs van de aanschaf. De Ford Transit (in alle verschillende uitvoeringen) is ons grootste formaat bedrijfswagen. Deze bussen zijn vanwege hun laad- en zitruimte uitermate geschikt voor het vervoeren van veel en zware materialen en goederen. Daarentegen is de Ford Courier een compacter en behendiger voertuig met minder laadvermogen en -ruimte. Maar deze bedrijfswagen is tegelijkertijd flink lager in de aanschafprijs. Afhankelijk van welk type bedrijfswagen uw voorkeur geniet, zullen de maandelijkse lasten (= rente plus aflossing) van uw financial lease hoger of lager uitvallen.

DE VOORDELEN VAN FINANCIAL LEASE

Financial lease is een aantrekkelijke vorm van leasen. Vele ondernemers hebben al via Sutherland de voordelen van deze financieringsmogelijkheid ontdekt. Zij vinden het fijn om – vanaf het ondertekenen van de overeenkomst – meteen eigenaar te zijn van een Ford bedrijfswagen. Maar er zijn meer voordelen van financial lease.

OOK VOOR STARTENDE ONDERNEMERS

We noemden eerder al dat de maandlasten voor de duur van het contract gelijk zullen blijven. Het rentepercentage wordt vooraf vastgesteld en zal niet tussentijds wijzigen. Bent u een startende ondernemer? Financial lease is ook mogelijk zonder het aantonen van jaarcijfers. Dus bent u nog maar pas begonnen? Dan rijdt ook u gemakkelijk en snel weg in een nieuwe eigen bedrijfswagen van Sutherland.

BELASTINGVOORDEEL

Financial lease is op zakelijk vlak ook belastingtechnisch voordelig. Zo kunt u de btw op de koopsom terugvorderen en profiteert u van rente- en investeringsaftrek. Door een financial leasecontract af te sluiten op uw bedrijfswagen, mag u een bepaald percentage van de winst aftrekken. Hierdoor komt er onderaan de streep een lager winstbedrag te staan, waarover u uiteindelijk minder belasting hoeft te betalen. Verder geldt bij een financial leaseovereenkomst van Sutherland geen beperking op de te verrijden kilometers. En ook dat is gunstig natuurlijk.

FINANCIAL LEASE VOOR ZZP’ERS

Bent u een zelfstandige zonder personeel? Dan is financial lease ook voor u een aantrekkelijke optie. Bij Sutherland stellen we samen een leaseovereenkomst op. Zo kunt u altijd het gewenste betalingsbedrag (per maand) en de ideale looptijd bij ons aangeven. In goed overleg bereiken we een akkoord.

Daarnaast kunt u van dezelfde voordelen genieten als de grotere ondernemers. Rente- en investeringsaftrek, het terugvorderen van de btw op de aanschafwaarde van de auto en niet beperkt worden in de reisafstanden: ook u profiteert ervan. Wilt u als zzp’er nóg voordeliger rijden in een Ford bedrijfsauto? Bij Ford Sutherland is leasen ook mogelijk voor occasions!

FINANCIAL LEASE VERSUS OPERATIONAL LEASE

Bij Ford Sutherland kunt u naast een financial lease ook kiezen voor de Ford (full) operational lease. Maar hoe weet u nou welke van de twee perfect aansluit op uw persoonlijke wensen en eisen? Wij hebben de voordelen c.q. kenmerken voor u op een rij gezet:

Ford financial lease

 • Eigenaar van de bedrijfsauto of -bus.
 • Lager leasebedrag per maand, maar groter eigen risico.
 • Zeggenschap blijft in uw handen voor zaken als het kiezen van een autoverzekering en het bepalen wanneer uw Ford bedrijfswagen onderhoud nodig heeft. Ook regelt u de wegenbelasting zelf.
 • De bedrijfswagen is een investering en wordt toegevoegd als vaste activa op de balans.

Ford (full) operational lease

 • Geen eigenaar, maar huurder van de bedrijfsauto of -bus
 • Wegenbelasting, autoverzekering, kosten voor onderhoud en reparatie worden alle door Ford Sutherland geregeld. Hoger leasebedrag per maand, maar minder tot geen eigen risico.
 • Meteen de weg op; Ford Sutherland heeft alles van tevoren geregeld.
 • De bedrijfsauto of -bus creëert geen waarde voor uw bedrijf en is dan ook geen investering.

Wij adviseren u graag en vrijblijvend over de geschikte leaseoptie voor uw bedrijf. 

BEKIJK OOK ONZE ANDERE FINANCIERINGEN

Naast Financial Lease kunt u bij ons nu ook kiezen voor de aantrekkelijke Full Operational Lease of de Net Operational Lease.

Ford Full Operational Lease

Het meest complete off balance product van Ford Lease. Alle kosten overzichtelijk in één vast maandbedrag.

 • Aanbetaling
 • Maandtermijnen
 • Teruggave aan Ford Lease
 • Slottermijn

Ford Net Operational Lease

De off balance oplossing van Ford Lease. Rij altijd in een nieuwe Ford tegen een vast laag maandbedrag.

 • Maandtermijnen
 • Teruggave aan Ford Lease
 • Slottermijn
 • Aanbetaling