Veilig de weg op: zo doet u dat

ford veiligheid

Of u nu een korte rit naar de supermarkt maakt of in de auto stapt voor een lange reis met het gezin: weten dat u in een veilige auto zit, geeft gemoedsrust en vertrouwen. Er zijn steeds meer auto’s op de weg en mobiliteit is een essentieel onderdeel van het dagelijkse leven. Daarom is veiligheid in de auto en op de weg van het grootste belang. Met onze tips gaat u gegarandeerd veilig de weg op.

Wanneer u de weg op gaat, bent u omringd met andere voertuigen en komt u verschillende verkeerssituaties tegen. Het is dan belangrijk en prettig om te weten dat u en uw gezin veilig zijn. Een veilige auto is niet alleen een kwestie van persoonlijke verantwoordelijkheid, maar ook van collectieve veiligheid. Verkeersongevallen hebben niet alleen invloed op de direct betrokkenen en hun auto, maar ook op andere weggebruikers. Daarom is het cruciaal dat auto’s voldoen aan veiligheidsnormen en dat bestuurders zich bewust zijn van hoe ze veilig kunnen rijden.

Veilige auto

Een veilige auto voldoet aan verschillende criteria die ervoor zorgen dat zowel de bestuurder als passagiers optimaal beschermd zijn in verschillende verkeerssituaties. Ten eerste zijn moderne veilige auto’s uitgerust met geavanceerde remsystemen en stabiliteitscontroles, waardoor ze beter in staat zijn om ongevallen te voorkomen. Daarnaast hebben ze airbags op strategische plaatsen in het voertuig om de kans op letsel bij een botsing te verkleinen. Verder zijn structurele eigenschappen zoals kreukelzones en versterkte kooiconstructies ontworpen om de impact van een crash op te vangen, waardoor letsel wordt verminderd.

Maar ook werkende airbags, correct afgestelde verlichting, voor- en achterruitverwarming en verwarmde spiegels helpen bij het vergroten van de veiligheid. Zorg altijd voor goed zicht en zorg ervoor dat u goed zichtbaar bent. Laat kapotte verlichting zo snel mogelijk repareren en vertrek nooit met beslagen ruiten.

Is mijn auto veilig?

Gelukkig kunt u tegenwoordig gemakkelijk achterhalen hoe veilig een auto is. Veiligheidsorganisaties en overheden voeren uitgebreide tests uit en geven beoordelingen op basis van verschillende criteria. Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) is zo’n onafhankelijke non-profit organisatie die de veiligheid van auto’s test. Euro NCAP, opgericht in 1997, is min of meer de standaard geworden om aan te geven hoe veilig (of onveilig) een auto is in geval van een botsing. De organisatie bestaat onder andere uit de overheden van zes landen (Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Zweden).

U kunt deze scores raadplegen om te weten te komen hoe goed een specifiek model presteert op het gebied van veiligheid. De Ford Focus heeft in de ratings van 2012, 2018 en 2019 steeds vijf sterren weten te behalen. De Ford S-MAX behaalde in 2015 eveneens vijf sterren en de Ford Kuga ook in 2012 en 2019. Kortom: met de veiligheid van onze auto’s zit het wel snor.

Met deze 5 tips gaat u elke dag veilig de weg op

  1. Houd u aan de snelheidslimiet. Snelheidslimieten zijn er om de veiligheid van iedereen op de weg te waarborgen.
  2. Gebruik veiligheidsgordels. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het gebruik van de autogordels is een van de meest effectieve manieren om letsel bij een ongeval te verminderen. Zorg ervoor dat zowel de bestuurder als alle passagiers hun gordels dragen.
  3. Zorg voor goed onderhoud van de auto. Een goed onderhouden auto is een veilige auto. Laat regelmatig onderhoud uitvoeren en repareer eventuele problemen direct om ervoor te zorgen dat alle systemen naar behoren functioneren.
  4. Vermijd afleiding. Afleiding tijdens het rijden, zoals het gebruik van de telefoon, eten of praten met passagiers, kunnen leiden tot gevaarlijke situaties. Houd de aandacht altijd op de weg gericht.
  5. Pas uw rijstijl aan. Anticipeer op het gedrag van andere weggebruikers en wees voorbereid op onverwachte situaties. Dit kan helpen bij het voorkomen van ongevallen.

 

Veiligheid op de weg is een gedeelde verantwoordelijkheid die allereerst begint bij het kiezen van een veilige auto. Het aannemen van veilige rijgewoonten draagt ook zeker bij. Door bewust te zijn van de veiligheidskenmerken van uw voertuig, regelmatig onderhoud uit te (laten) voeren en verantwoordelijk te rijden, draagt u bij aan een veiligere rijomgeving voor iedereen. De investering in veiligheid is de meest waardevolle investering die u kunt maken op de weg. Veiligheid boven alles!

Laat uw auto op 20 punten controleren voor de veiligheid

Bent u benieuwd hoe het met de veiligheid van uw auto is gesteld? Wij kijken uw auto graag voor u na tijdens de wintercheck of voorjaarsinspectie. Daarbij controleren we uw Ford op maar liefst 20 punten. Zo bent u er zeker van dat uw auto in topconditie verkeert. Maak nu online een afspraak!

Heb je niet gevonden wat je zocht? Neem dan contact met ons op

Sutherland Heerenveen
0513 62 34 15

Sutherland Leeuwarden
058 20 29 011

Sutherland Drachten
0512 88 10 10

Sutherland Sneek
0515 20 90 08

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw