Ford Puma hybride

De nieuwste Ford Puma heeft een bijzonder brutale uitstraling en dwingt respect af op het wegdek

Ford Puma hybride

De nieuwste Ford Puma heeft een bijzonder brutale uitstraling en dwingt respect af op het wegdek. Zijn imposante vorm is meer dan een heuse eyecatcher en valt ook op in bruikbaarheid. Alleen al de immense laadruimte verrast bestuurder en passagiers. In de kofferbak bevindt zich een extra waterdichte opbergruimte, die 80 liter extra bagageruimte creëert. De Ford Puma heeft schone technologieën aan boord voor zeer zuinig gebruik en garandeert optimaal en comfortabel rijplezier.

De mild-hybride Ford Puma: altijd elektrische ondersteuning

De nieuwste Ford Puma heeft standaard een 1.0 liter EcoBoost-motor die kan rekenen op elektrische ondersteuning van een krachtige 48V-accu. Dit slimme aandrijvingssysteem laadt zichzelf op tijdens het rijden en maakt van iedere rit een economische rit. De 125 of 155 pk accu zorgt ervoor dat de verbrandingsmotor minder brandstof nodig heeft en vermindert automatisch de uitstoot van broeikasgassen. De Ford Puma is dus een duurzame SUV.

Modern interieur en technologische gemakken

De cabine van de Ford Puma is zeer smaakvol ingericht en zorgt voor optimaal rijcomfort. De zitting bestaat voor een groot deel uit leer en de rugleuning heeft een speciale massagestand. In de Puma kun je voor het interieur ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zo kun je naar wens variëren met verschillende soorten stoelhoezen, die verkrijgbaar zijn bij jouw Ford Sutherland. Deze zijn altijd afritsbaar, dus ook ideaal als er in de auto wordt geknoeid. Je haalt gemakkelijk de hoes eraf, stopt hem in de was en plaatst hem schoon terug.
Ook de slimme ingebouwde bedieningssystemen spelen in op een zo comfortabel mogelijke reis. Met Ford SYNC 3 schakel je enkel door het gebruik van je stem tussen verschillende hightech functies. Zo kun je eenvoudig genieten van muziek en tussendoor een handsfree telefoontje plegen met je partner of beste vriend. En met de FordPass-app kun je via de smartphone onder andere de live locatie van het voertuig volgen, de auto op afstand vergrendelen en de actuele verkeersinformatie voor je komende route opvragen.

Kenmerken van verschillende modeltypes Ford Puma

De Ford Puma is leverbaar in vier verschillende uitvoeringen. Ieder modeltype heeft hierbij zijn eigen unieke uitstraling, mogelijkheden en technologische innovaties:

✓ De nieuwste Ford Puma Titanium heeft 17-inch lichtmetalen Absolute Black Machined velgen, een grille van chroom en een ontwerp van glanzend honingraat. Aan de binnenkant bevindt zich ingebouwde ledverlichting en het grootlicht aan de voorkant schakelt automatisch aan en uit. De buitenspiegels kunnen, indien nodig, verwarmd worden.

✓ In het interieur van de Ford Puma ST-Line vinden bestuurders een 12.3-inch digitaal bedieningssysteem. Om de hybride auto te starten, hoeft alleen de FordPower startknop te worden ingedrukt. Aan de buitenkant vinden gebruikers een chromen uitlaatpijp.

✓ Door te kiezen voor de Ford Puma ST-Line X krijgt de bestuurder meer privé dankzij privacy glass. De stoelen zijn deels van leer gemaakt en het B&O premium audiosysteem maakt gebruik van maar liefst elf geluidsboxen. De ST-Line X heeft automatische airconditioning en verbetert het geluid van de motor (Engine Sound Enhancer) in samenwerking met de EcoBoost Hybrid 155 pk. De wielen hebben een grootte van 18-inch en hebben matzwarte lichtmetalen velgen.

✓ De nieuwste Ford Puma ST X wordt gezien als de sportieveling uit de Puma-serie. Neem alleen al zijn interieur: stevige leren RECARO-sportstoelen met stoere bedrukking. In deze SUV wisselt de bestuurder in een handomdraai van rijstand en creëert zo voor iedere situatie de perfecte rijbeleving. Kies voor ‘Normal’ in steden en rijdt in sportmodus de snelwegen op. De ST X onderscheidt zich verder van de andere modellen door zijn indrukwekkend hoge remvermogen.

Meer specifieke kenmerken

Blind Sport Information System

Het handige Blind Spot Information System geeft een extra dimensie aan het begrip ‘veiligheid’. Met het oplichten van een oranje waarschuwingslicht in de buitenspiegels weet je precies wanneer een ander voertuig zich in jouw dode hoek bevindt. De Ford Puma heeft sensoren die andere, naderende weggebruikers signaleren. Wil je van rijstrook wisselen? Kijk in de buitenspiegels en je weet of dit veilig kan.

Hill Start Assist

Staat je auto op een helling? Dan heb je bij het wegrijden te maken met de uitdagende hellingproef. De Ford Puma neemt deze uitdaging graag voor je weg. Met Hill Start Assist krijg je 2 à 3 seconden de tijd om grip te krijgen op het rem- en gaspedaal. Deze overbruggingstijd zorgt voor meer ontspanning en comfort achter het stuur.

Driver Alert

Met het Driver Alertsysteem voorkomt de Ford Puma dat jij (mogelijk) verkeersongevallen veroorzaakt. Vermoeide bestuurders vertonen afwijkend rijgedrag. Driver Alert is hierop bedacht en geeft je een teken wanneer het tijd is voor een pauze. Je krijgt een zichtbare melding op je dashboard, waarmee je wordt verzocht even achter het stuur vandaan te kruipen. Gaat jouw rijgedrag snel hard achteruit? Dan herhaalt het bericht zich en hoor je een waarschuwingsgeluid.

Active Park Assist

Is fileparkeren niet je specialiteit? Dat geeft niks, want met de Active Park Assist laat je de Ford Puma voor je inparkeren. Activeer het systeem en de Puma zoekt naar een perfecte plaats om te parkeren. Met Active Park Assist bedien je alleen het gas, de rem en de versnellingen; het in- en uitparkeren regelt de Puma zelf.

De volledig elektrische Ford Puma

In het voorjaar van 2022 heeft Ford zijn nieuwe plannen voor de Puma aangekondigd. Vanaf 2024 zal de compacte Ford Puma ook als volledig elektrische SUV op de markt komen. Overschakelen naar een elektrische aandrijving brengt naar verwachting vele aanpassingen met zich mee ten opzichte van de huidige Mild Hybrid Ford Puma. Toch gaat het waarschijnlijk niet om grote ingrepen. De ontwikkeling van de Ford Puma met elektromotor sluit aan bij Fords doel om per 2030 enkel nog elektrische auto’s aan te bieden.

Bekijk hier alle Ford Puma occasions

Sutherland Heerenveen
0513 62 34 15

Sutherland Leeuwarden
058 20 29 011

Sutherland Drachten
0512 88 10 10

Sutherland Sneek
0515 20 90 08

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw