Ford Focus EcoBoost Hybride

Hij is er: de nieuwe Ford Focus met EcoBoost Hybrid-aandrijflijn.

Net zo comfortabel en dynamisch als de normale Ford Focus, maar wel een stuk zuiniger. Dat komt doordat een krachtige EcoBoost benzinemotor ondersteund wordt door een elektromotor die zichzelf oplaadt tijdens het remmen. Hiervoor heb je geen stekkers, snoeren en oplaadpunten meer nodig. Ook profiteer je in de hybride Ford Focus van grote laadruimte voor al je bagage en heb je zelfs de mogelijkheid om een opbergzone te creëren voor vieze of natte spullen.

De hybride Focus met FordPass Connect-modem

De hybride Ford Focus biedt een betere rijbeleving door een nieuw 12,3-inch LCD- kleurenscherm met 24-bit-technologie. LCD zorgt voor een helderder, minder vermoeiend voor de ogen en eenvoudiger te lezen beeld. Dit cluster wordt mogelijk gemaakt door het FordPass Connect-modem. Hiermee kun je vanaf elke locatie eenvoudig verschillende voertuigfuncties bedienen, via de FordPass-app op je telefoon. Dit levert je de volgende voordelen op:

  • Je kunt je route sneller en comfortabeler plannen met Live Traffic updates voor het navigatiesysteem.
  • Je kunt je portier ontgrendelen en vergrendelen.
  • Hybride Ford Focus-modellen met achttrapsautomaat hebben de functie ‘Remote Start’, waarmee je de auto op afstand kunt starten. Zo kun je de cabine bijvoorbeeld vooraf al laten verwarmen of juist afkoelen tot de gewenste, aangename temperatuur.
  • De ‘Vehicle Locator’ en de ‘Vehicle Status’ controleren onder andere het brandstofniveau, de alarmstatus, de bandenspanning en het oliepeil. Je hebt alle belangrijke informatie voor vertrek gemakkelijk en overzichtelijk op een rij. Zo begin je goed voorbereid aan iedere rit.
  • ‘Local Hazard Information’ geeft je als bestuurder informatie over mogelijk gevaarlijke situaties op de weg. Deze slimme technologie waarschuwt je zelfs voor naderend gevaar, waar je het zicht nog niet op hebt. Je ontvangt onder andere meldingen over wegwerkzaamheden, voertuigen met pech, overstekende voetgangers, vreemde voorwerpen op de weg, loslopende dieren en gevaarlijke rijomstandigheden van andere weggebruikers.

Benieuwd naar de hybride Ford Focus of onze andere volledig elektrische en hybride modellen? Bekijk dan hier ons ruime aanbod aan occasions en nieuwe auto’s.

 

De verschillende motorvarianten van de Ford Focus hybride

De hybride Ford Focus is er in verschillende motorvarianten, waaronder de EcoBoost, EcoBoost Hybrid en EcoBlue. Onderling verschillen deze motoren behoorlijk in vermogen, zeker ook in vergelijking met normale Focus benzinemotoren. De 1.0-liter EcoBoost Hybrid (155 pk) levert alleen al twee keer zo veel kracht als de 2.0-liter benzinemotor (145 pk). Ook tussen de 1.0-liter en 1.5-liter motoren zitten duidelijke verschillen in vermogen, brandstofverbruik en co2-uitstoot. Het schema hieronder geeft de verschillen weer.

Ben je benieuwd naar de verrassend elektrische rijbeleving van Ford Mustang? Plan je proefrit en kom langs bij de Sutherland-dealer in jouw buurt. Voor meer informatie over het voertuig of onze scherpe leasedeals neem je ook gerust contact met ons op.

Bekijk hier alle Ford Focus occasions

Sutherland Heerenveen
0513 62 34 15

Sutherland Leeuwarden
058 20 29 011

Sutherland Drachten
0512 88 10 10

Sutherland Sneek
0515 20 90 08

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw