Spuiten of krabben?

Een blog over hoe het spuiten en krabben van je autoruiten

Tips om je autoruit snel ijsvrij te maken

Een dichtgevroren autoruit is balen. Niet krabben is natuurlijk geen optie: rijden met slecht zich is niet alleen gevaarlijk, maar kan je ook een forse boete opleveren. Wat is de beste manier om je ruiten ijsvrij te krijgen?

Spuiten

Het grote voordeel van spuiten met een ruitenontdooier is dat je raam extra snel ontdooid is. Maar tast dit goedje – zoals veel mensen beweren – de raam-rubbers aan? We kunnen je geruststellen: nee! Tenminste, als de ruitendooier is samengesteld op basis van alcohol. En dat is vrijwel altijd het geval.

Krabben

Om maar meteen met de meest gestelde vraag te beginnen: veroorzaakt krabben krassen op je ramen? Niet als je een goede krabber hebt! Én als je het volgende lijstje aanhoudt:

  • Zet de ruitenkrabber schuin tegen de ruit: zo krijg je het ijs het makkelijkste weg en veroorzaak je geen krassen. Gebruik altijd een onbeschadigde krabber
  • Krab ook kort je achterruit, ook al heb je de achterruitverwarming aangezet: zo heb je als je vertrekt meteen zicht op het verkeer achter je
  • Wrijf met een zeem of doek ook de binnenkant van je ruiten schoon
  •  Je kunt vóór het krabben eerst ook een ontdooispray gebruiken

Airco + verwarming

De airco aanzetten op de koudste stand – eventueel in combinatie met de verwarming op de hoogste stand – helpt ook je ruiten sneller te ontdooien.

Wat is beter een ruitenontdooier of krabben?

Of een ruitenontdooier of krabben beter is, hangt af van de specifieke situatie en persoonlijke voorkeur. Beide methoden hebben hun eigen voordelen en nadelen.

Een ruitenontdooier kan een snelle en gemakkelijke oplossing zijn voor het ontdoen van ijs of rijp van de ruiten. Het kan helpen om de opstoppingen te verminderen, waardoor het ontdoen van de ruiten gemakkelijker wordt. Bovendien kan het gebruik van ruitenontdooier helpen om beschadiging aan de ruiten te voorkomen. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een ruitenontdooier die speciaal is ontwikkeld voor gebruik op auto’s en die veilig is voor zowel de ruiten als de omgeving.

Krabben daarentegen is de meest veilige manier om de ruiten schoon te maken, het voorkomt beschadiging aan de ruiten. Maar het kan tijdrovend zijn en kan ook vermoeiend zijn. Soms kan het ook moeilijk zijn om alle opstoppingen te verwijderen, vooral als het ijs of rijp dik of bevroren is.

Autoruit krabben zonder krabber

Ruitenontdooier is een product dat wordt gebruikt om de ruiten van je auto snel te ontdoen van rijp, ijs of mist. Het werkt door de vorming van ijs en rijp op de ruiten te verminderen, waardoor het ontdoen van deze opstoppingen gemakkelijker wordt. In veel gevallen is ruitenontdooier een uitstekende oplossing voor het ontdoen van ruiten van ijs of rijp.

Echter, het is wel belangrijk om op te merken dat niet alle ruitenontdooiers hetzelfde zijn. Sommige ruitenontdooiers bevatten chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je ruiten of de omgeving. Bijvoorbeeld de vloeistof type dat bevat methanol kan beschadiging op ruiten brengen of koudemiddelen type die schadelijk zijn voor ozonlaag. Daarom is het verstandig om een ruitenontdooier te kiezen die speciaal is ontwikkeld voor gebruik op auto’s en die veilig is voor zowel de ruiten als de omgeving.

Een andere optie is om een ruitenontdooier te gebruiken die gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten, zoals plantaardige oliën of azijn. Deze optie is veiliger voor de ruiten en de omgeving, maar kan wel minder effectief zijn dan ruitenontdooiers die chemicaliën bevatten.

In samenvatting, ruitenontdooier is een handige tool om je auto snel ontdoen van ijs of rijp. Maar wees wel voorzichtig bij het kiezen van het juiste product, om beschadiging aan je ruiten of de omgeving te voorkomen.

Een aantal tips om je ramen snel ijsvrij te krijgen

  1. Motor starten
  2. Achterruitverwarming aan én de voorruitverwarming als je die hebt!
  3. Ventilator voorruit op ontwasemen zetten
  4. Ramen licht inspuiten met ruitontdooier. Even in laten trekken en daarna: krabben!
  5. De ruiten aan de binnenkant met een doek of zeem schoonwrijven

Ford Sutherland wenst je een veilige en mooie winter! Wintercheck nodig? Maak een werkplaatsafspraak!

Heb je niet gevonden wat je zocht? Neem dan contact met ons op

Sutherland Heerenveen
0513 62 34 15

Sutherland Leeuwarden
058 20 29 011

Sutherland Drachten
0512 88 10 10

Sutherland Sneek
0515 20 90 08

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw