Duurzaamheid

Alle vestigingen van Sutherland in Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Gorredijk en Sneek voldoen aan alle strenge wettelijke normen voor de garage en reparatie bedrijven. Wij worden jaarlijks ge-audit door de aangewezen keuringsinstanties.

De vrijgekomen rest en afvalstoffen worden op de gewenste milieuvriendelijke manieren afgevoerd door daartoe gecertificeerde bedrijven.

Ford uitgeroepen tot één na groenste merk

Ford is volgens consultancybureau Interbrand het op één na groenste merk ter wereld. In het jaarlijks uitgebrachte Best Global Brands Report worden bedrijven gerangschikt aan de hand van hoe een merk volgens de publieke opinie omgaat met milieu en duurzaamheid. Mede op basis van het grote succes van producten als de EcoBoost-motoren en de verduurzaming van de productieprocessen bezet Ford al jaren een plaats in de top 10 van succesvolste bedrijven.

Ford recyclet 1,2 miljard flessen per jaar

Minder afval en minder plastic, dat is waar Ford zich hard voor maakt. Daarom maakt Ford vloermatten van plastic flessen. In elke geproduceerde Ford EcoSport SUV komt vloerbekleding die is gemaakt van wel 470 plastic wegwerpflessen. Ford heeft 650 miljoen halve liter flesjes nieuw leven ingeblazen in de EcoSport-modellen sinds de internationale introductie van de Ford EcoSport in 2012. Dit komt neer op een geschat gewicht van 8.262 ton. Ter vergelijking: je kunt meer dan twee keer de wereld rond als je al deze flessen achter elkaar zou leggen. Op dit moment recyclet Ford wereldwijd 1,2 miljard plastic flessen per jaar.