Bespaar kosten met een laadpaal voor thuis

Kosten besparen met een laadpaal aan huis

Volledig elektrische en plug-in hybride auto’s zijn enorm populair. Eind december 2022 reden er respectievelijk 328.295 en 186.947 van rond op het Nederlandse wegennet. Zowel de elektrische als hybride auto zit qua aantallen in de lift. Ze zijn steeds beter betaalbaar en meestal ook voordeliger in gebruik. Met name als de brandstofprijzen weer omhoogschieten. Een laadpaal voor thuis maakt het gemak van elektrisch rijden helemaal compleet.

Een elektrische of plug-in hybride auto heeft heel veel voordelen: geen uitstoot, lagere maandlasten en heel stil en soepel rijden. Het opladen van de accu verloopt wel wat anders dan het tanken van een fossiele brandstof. Opladen bij een snellader langs de snelweg neemt al snel 20 tot 30 minuten in beslag bij een volledig elektrische auto. Maar met een laadpaal aan huis vertrekt u iedere dag met een volle accu van huis.

Een laadpaal aan huis is dus vooral prettig, omdat de auto bijvoorbeeld ’s nachts kan opladen terwijl u slaapt. Dat scheelt tijd en u hoeft zich geen zorgen te maken of u wel op tijd een beschikbare en geschikte laadpaal vindt. Het thuis opladen van de accu’s kan bovendien voordeliger zijn dan openbaar laden, maar dat is afhankelijk van de energietarieven van uw energiebedrijf.

Thuis laden geeft u in ieder geval de flexibiliteit om je EV op te laden wanneer het u het beste uitkomt. ’s Nachts, in het weekend of op elk moment dat je thuis bent.

Wat kost een eigen laadpaal voor thuis?

Houd er rekening mee dat een eigen laadpaal voor thuis best een investering kan zijn. Er bestaan enorme prijsverschillen, maar voor minder dan €500 staan ze doorgaans niet te koop. De prijs voor een eigen laadpaal schommelt tussen dit bedrag en de €1500, afhankelijk van het soort en de uitvoering. Neem bijvoorbeeld de Ford Connected Wallbox. Deze zit qua prijs rond de €700 en is daarmee zeer betaalbaar. En bovendien kan deze thuislaadpaal worden aangesloten op ieder elektrisch voertuig van Ford.

Benieuwd of ons volledig (semi-)elektrische aanbod op een Ford laadpaal kan worden aangesloten? Neem dan contact op met de vestiging van Sutherland bij u in de buurt of vul het contactformulier in. Onze specialisten helpen u graag aan het antwoord.

Welke laadpaal is standaard het beste advies voor thuis?

Of een laadpaal geschikt is hangt af van het type auto, de aansluiting op het stroomnet en het eigen budget. Kortom: er bestaat geen standaardadvies. Grofweg zijn er drie categorieën thuisladers:

  • De 1-Fase laadpaal (7,4 kW) is prijstechnisch gezien de beste keuze. Hiervoor is specifiek een 1-Fase-aansluiting nodig. De accu van de auto laadt met deze laadpaal vier keer sneller dan in een gewoon stopcontact (230 Volt, 32 ampère). Volladen van een hybride of elektrische auto varieert tussen de 10 à 12 uur.
  • De 3-Fase laadpaal (11 kW) is voor de meeste elektrische en hybride auto’s de geschikte optie om bij huis te hebben. Het merendeel van de acculaadpakketten ondersteunt een laadsterkte van 11kW (230 Volt, 16 ampère). Daarmee laadt de auto zichzelf gemiddeld in 8 uur op, afhankelijk van het type auto en de grootte van de accu. Dit is zes keer sneller dan een gewoon stopcontact.
  • De 3-Fase laadpaal (22kW) is qua tijdsbesparing de beste optie. Deze stroomvoorziening laadt tot 10 keer sneller dan een regulier stopcontact. Dit betekent in de praktijk dat de gemiddelde accu in elektrische auto’s binnen 3 uren wordt volgeladen. De investering qua financiën is wel groter, maar daar krijgt u wel flinke tijdsbesparing voor terug.

Wilt u ook een laadpaal aan huis? Vraag ons om advies bij het maken van de juiste keuze voor uw elektrische of plug-in hybride auto.

 

Heb je niet gevonden wat je zocht? Neem dan contact met ons op

Sutherland Heerenveen
0513 62 34 15

Sutherland Leeuwarden
058 20 29 011

Sutherland Drachten
0512 88 10 10

Sutherland Sneek
0515 20 90 08

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw