Apple CarPlay en Android Auto: onderweg veilig profiteren van de functies van uw smartphone

apple carplay

Apple CarPlay en Android Auto zijn systemen waarbij u op het ingebouwde beeldscherm van uw auto alle gegevens en functies van uw telefoon op een veilige manier kunt gebruiken. Denk aan bellen, berichten sturen, navigeren en muziek luisteren. Wanneer u bij beide systemen de spraakfuncties gebruikt, kunt u uw handen bovendien aan het stuur houden en uw ogen op de weg.

De voordelen van Apple CarPlay en Android Auto

  • Apple CarPlay en Android Auto is een uitgeklede versie van het systeem op uw smartphone maar werkt hetzelfde. Het enige verschil met uw telefoon is dat de knoppen op het touchscreen van uw auto groter en duidelijker zijn. Dit bevordert de rijveiligheid.
  • Ontvangen berichten via WhatsApp, SMS of derden laten voorlezen door Google of Siri en gesproken tekst weer terugsturen als bericht.
  • Altijd bereikbaar onderweg. Dit kan handig zijn als u een lange autorit voor de boeg heeft of voor uw werk bereikbaar moet zijn.
  • Luister uw eigen gekozen muziek via Spotify, iTunes of een andere ondersteunde streamingdienst.
  • Een up to date navigatiesysteem. Via het beeldscherm kunt u gemakkelijk Google Maps of Apple Maps gebruiken wanneer u dit nodig heeft. Bijkomstig voordeel is dat Google Maps en Apple Maps gratis en automatisch updaten.

Apple CarPlay en Android Auto installeren

Heeft u een iPhone? Dan start Apple CarPlay automatisch op als u uw telefoon met een usb-kabel in uw auto verbindt. Heeft u een Android telefoon? Dan kunt u gebruikmaken van Android Auto. Helaas is Android Auto in Nederland nog niet officieel verkrijgbaar, daarom werkt het iets omslachtiger om Android Auto te downloaden in uw auto.

Heeft u Android Auto in uw Ford geïnstalleerd? In de Ford instructievideo kunt u zien hoe Android Auto werkt nadat u het gedownload heeft. Lukt het niet om Android Auto in uw Ford te installeren? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag op weg!

Waar moet u rekening mee houden?

U moet er wel rekening mee houden dat Apple CarPlay en Android Auto gebruikmaken van de dataverbinding van uw smartphone. Heeft u geen of beperkte data? Dan zal de navigatie, het luisteren van muziek of het versturen van berichten beperkt of niet werken.

Bent u benieuwd of Apple CarPlay of Android Auto voor uw auto beschikbaar is, of bent u op zoek naar een nieuwe auto inclusief deze systemen? Dan kunt u controleren of uw (nieuwe) auto tussen de Apple CarPlay of Android Auto opties staat.

We helpen u graag op weg

Wilt u meer informatie over de systemen of heeft u hulp nodig bij het installeren ervan op uw Ford? Neem dan contact met ons op.

 

 

Let op: Bij uw Ford werkt Apple Carplay of Android Auto alleen i.c.m. met SYNC3

Heb je niet gevonden wat je zocht? Neem dan contact met ons op

Sutherland Heerenveen
0513 62 34 15

Sutherland Leeuwarden
058 20 29 011

Sutherland Drachten
0512 88 10 10

Sutherland Sneek
0515 20 90 08

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw